Skip to main content

מרפאת טינטון

מהו טינטון?

טינטון הוא תחושה של שמיעת צליל כאשר לא קיים צליל חיצוני באותו הזמן. כמעט לכולם יש "טינטון רגיל" בחדר שקט לחלוטין.

שכיחות הטינטון באוכלוסיה היא  כ- 10-15%. רוב האנשים אינם מרגישים שהטנטון מפריע להם או גורם לחוסר נוחות. הוא מהווה בעיה משמעותית רק בקרב 1-2% מהאוכלוסייה.

הטינטון הוא סימפטום אשר עשוי לנבוע מגורמים שונים ויכול להיווצר בכל רמה של מערכת השמיעה והמבנים שמעבר לאותה מערכת. הגורמים השכיחים ביותר ליצירת הטינטון הם נזקים באוזן הפנימית הנגרמים על ידי ירידת שמיעה, רעש או מחלות. סיבות נוספות כוללות דלקות אוזניים, מחלות לב או כלי דם, מחלת מנייר, גידולים במוח, חשיפה לתרופות מסוימות, פגיעת ראש, שעוות אוזניים ובעיות בשרירי הפנים או מפרק הלסת.

למרות שהטינטון מתואר לעתים קרובות כצפצוף, הוא יכול להישמע גם כמו לחיצה, זמזום, שריקה, רעש גלים, דופק או שאגה. הצליל עשוי להיות רך או חזק, נמוך או גבוה. הוא יכול להישמע מאוזן אחת, משתי האוזניים או מהראש עצמו.

אצל אנשים מסוימים הצליל עלול להפריע לריכוז ובמקרים מסוימים הוא קשור לחרדה ודיכאון. לעיתים, הטינטון עלול להתחיל או להתגבר לפתע בתקופה של לחץ רגשי. מצב זה שכיח יותר בקרב אלו הסובלים מדיכאון.

אבחנת הטינטון

לרוב, מומלץ לבצע "הערכת טינטון" במצבים בהם הטינטון טורדני ומופיע באופן תדיר או קבוע. בנוסף, אנו ממליצים להמתין כחודש מרגע תחילת הטינטון ועד אבחנתו, ברוב המקרים הטינטון חולף מעצמו בטווח זמן זה.

עם זאת, ישנם מקרים הדורשים התייחסות מיידית של רופא אא"ג.

אבחנת הטינטון מבוססת בדרך כלל בעיקר על תלונות הנבדק ונתמכת על ידי בדיקת שמיעה (מהחודשים האחרונים), בדיקת רופא אא"ג ולעיתים גם בדיקה נוירולוגית. יש להגיע לבדיקה לאחר ביקור אצל רופא אא"ג, עם תוצאות  בדיקות נוספות שבוצעו הנוגעות לטינטון או לתלונות הנלוות אליו.

הבדיקה מתבססת על תוצאות בדיקת שמיעה, אם אין ברשותכם בדיקת שמיעה משלושת החודשים האחרונים ניתן לבצע בדיקת שמיעה במכוננו בשילוב עם הערכת הטינטון בתעריף מוזל.  

בדיקת "הערכת טינטון":

הבדיקה מתבצעת על ידי קלינאי תקשורת מוסמך.

מטרת הבדיקה היא לזהות את הצליל הקרוב ביותר בסוגו ובעוצמתו לטינטון.

כפי שציינו, הטינטון הוא תחושה של שמיעת צליל כאשר לא קיים צליל חיצוני באותו הזמן. על כן, רק הנבדק יכול להעיד כיצד הוא נשמע.

הבדיקה יעילה ביותר כאשר הנבדק מרגיש את הטינטון במהלכה, אך ניתן לבצע אותה גם לפי זיכרונו.

במהלך הבדיקה מבצעים מניפולציות שונות על מנת לבחון את השפעתן על תחושת הטינטון.

עם קבלת תוצאות הבדיקה יוסבר על משמעות התוצאות, ינתנו המלצות להמשך ולעיתים יוסבר גם על טיפולים העשויים להקל על הסימפטום.

ההמלצות עשויות לכלול:

  • שימוש ב"מיסוך" - רעש "מיסוך" אשר במהלך הבדיקה נמצא כמקל על תחושת הטינטון (אפליקציות לנייד אותן ניתן לכוון בהתאם לתוצאות הבדיקה).
  • שיקום עם מכשירי שמיעה משולבים - במצב בו מאפייני הטינטון מצביעים על כך שהוא נובע מירידה בשמיעה ניתן להשתמש במכשירי שמיעה משולבים עם תוכניות רעש "מיסוך" להקלה על הסימפטום.
  • טיפול CBT/TRT- שיטות טיפול שמטרתן להקל על התחושות העולות בעקבות הטינטון.
  • ייעוץ רופא מקצועי או הפנייה לבדיקות המשך - בהתאם למקור הבעיה (רופא אא"ג, רופא פה וכו').

נשמח ללוות אתכם בתהליך ולענות על שאלות נוספות במידת הצורך.

מרפאת טינטון

לקבלת מידע נוסף השאירו את פרטיכם: